Τσάντα και βιβλίο μένουν στο σχολείο!

Home / Τσάντα και βιβλίο μένουν στο σχολείο! - 12/12/2017 , by viki

Χαράς ευαγγέλια για τους μαθητές του Δημοτικού: ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι μια Παρασκευή του μήνα τα παιδιά δε θα χρειάζεται να παίρνουν την τσάντα μαζί τους καθώς δε θα έχουν διάβασμα για το σπίτι.

Ένα Σαββατοκύριακο με όλη τη σημασία της λέξης και μια Παρασκευή που μόνο ως… Happy Friday μπορεί να εννοηθεί. Οι μαθητές αφήνουν τα βιβλία και τα τετράδια πίσω τους καθώς έχουν ένα πραγματικά ελεύθερο Σαββατοκύριακο για παιχνίδι, ύπνο και ξένοιαστες στιγμές. Κατανοώντας τον φόρτο εργασίας που έχουν κατά καιρούς οι μαθητές για το σπίτι, ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου πρότεινε την ελάφρυνση των μαθητών για τη μελέτη στο σπίτι σε συνέντευξή του και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με σχετικό επίσημο ψήφισμα στις αρχές του ’18.

Βέβαια στο σχολείο μας κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ‘’κρατήσει’’ διάφορες τσάντες στο σχολείο για το Σαββατοκύριακο αφού δεν αναθέτουν εργασίες στους μαθητές . Μπορεί τα παιδιά να τις παίρνουν στο σπίτι αλλά είναι… ελαφρύτερες εφόσον δεν έχουν διάβασμα για την επόμενη εβδομάδα. Είναι προτιμότερο να έχουν δυο πραγματικά ελεύθερες ημέρες για να έχουν περισσότερη όρεξη για την επόμενη εβδομάδα. Οπότε παιδιά ετοιμαστείτε για να αφήνετε τις τσάντες καμιά φορά στο σχολείο. Αρκετά σάς ταλαιπωρούν τις υπόλοιπες ημέρες…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020