Ταξιδεύοντας με τον ΟΔΥΣΣΕΑ

Home / Ταξιδεύοντας με τον ΟΔΥΣΣΕΑ - 21/06/2021 , by stratis

Από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 η Στ’2 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα από το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη και συνεργάτη το δάσκαλο και υποψήφιο Διδάκτορα του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Συννεφάκη εδώ και 20 χρόνια και τελεί από την τρέχουσα χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η φετινή θεματική ήταν εμπνευσμένη από το συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη που φέτος συμπληρώνονταν 100 χρόνια από τη γέννησή του και ο τίτλος του διηγήματος του  “Ζητείται ελπίς”, επίκαιρος όσο ποτέ ήρθε να δώσει το θέμα:  “ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ”.

Πρόκειται για προγράμματα που προάγουν τη συνεργατική μάθηση μέσω των Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας) δημιουργώντας εκπαιδευτικά, συνεργατικά εξ αποστάσεως περιβάλλοντα. Το Στ’2 του σχολείου μας με την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος Χριστίνα Χατζηγκόντζιου είχε τη χαρά να συνεργαστεί και να “συμπλεύσει” με αρμονία σε αυτό το όμορφο ταξίδι με την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας Κέας και τη δασκάλα του τμήματος Αθανασία Αναγνωστοπούλου.

Οι δύο τάξεις συνεργάστηκαν σε τέσσερις τηλεδιασκέψεις με στόχο να παρουσιάσουν τον τόπο τους (η παρουσίαση της Άνω Μεράς εδώ) , να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν προβληματισμούς και αγωνίες και τελικά να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το δικό τους ψηφιακό βιβλίο που σας παρουσιάζουμε με χαρά εδώ

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των συμμετεχόντων και δημιουργεί την πεποίθηση ότι ΜΑΖΙ όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες γιατί η ΕΛΠΙΔΑ είναι μέσα μας … απλά πρέπει να την αναζητήσουμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020