Κατηχητικό

Πατήστε επάνω σε κάθε φωτογραφία για να την προβάλετε σε μεγέθυνση.

Άνω-Μερά 18-03-2011

ΕΜΕΙΣ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ?????

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο στην ομιλία μου επί τη αποπερατώσει της καινούριας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Άνω-Μεράς Μυκόνου αναφέρθηκα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί δεν είχα θετικές αντιδράσεις. Να όμως που δικαιωνόμαστε με τις μειώσεις των μισθών, την οικονομική δυστοκία για δήθεν νοικοκύρεμα με θύματα και αυτή τη φορά τους τελευταίους αμειβόμενους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς.

Οι Έλληνες όμως εκπαιδευτικοί, όσο και να θέλουν οι άλλοι να θίξουν τις ρίζες και παραδόσεις τους για παιδεία ? θρησκεία ? ελευθερία, βαδίζουν σε διαφορετικές οδούς. Αναδεικνύουν ως πρώτιστο αγαθό την παιδεία των μελλοντικών γενεών με συνοδοιπόρο τον Αρχηγό της Ζωής τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και αυτό εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο μας.

Δίνοντας απλόχερα από το χρόνο τους απαντώντας στις συγχωνεύσεις των σχολείων, εκείνοι λειτουργούν με ένα επιπλέον σχολείο, το Κατηχητικό Σχολείο, στα παιδιά του Δημοτικού της Άνω-Μεράς κάθε Σάββατο πρωί στις 11:00΄

Η Αγγελική Σταυλιώτη μια από τις χαρισματικές δασκάλες του Σχολείου μας επιδεικνύοντας άριστον τρόπον συνεργασίας δίδει το ενακτήριο λάκτισμα προς την Άνω Ιερουσαλήμ αρχίζοντας από τα μικρά παιδιά, το μέλλον του τόπου μας και της ζωής μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΒΛΟΥΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020