“Μαθαίνω να τρώω υγιεινά”

Home / “Μαθαίνω να τρώω υγιεινά” - 03/12/2015 , by viki

Με αφορμή το κεφάλαιο της Φυσικής “Ενέργεια” και το θέμα της Ευέλικτης Ζώνης “Μαθαίνω να τρώω υγιεινά” φτιάξαμε την τροφική πυραμίδα και μιλήσαμε για την ενέργεια που μας δίνουν διάφορες τροφές.

Συγκεκριμένα:

1. Μάθαμε πως οι τροφές που μας δίνουν ενέργεια λέγονται υδατάνθρακες και στο πρωινό βρίσκονται στο ψωμί, τα δημητριακά, τα κουλουράκια και το μέλι.

2. Οι τροφές που μας δίνουν δύναμη, λέγονται πρωτεΐνες και στο πρωινό γεύμα μπορούμε να τις πάρουμε από το γάλα, τα αυγά, το τυρί και το γιαούρτι.

3. Βέβαια, δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για τις βιταμίνες που υπάρχουν στα παραπάνω αλλά και στα φρούτα και το φυσικό χυμό πορτοκάλι, που μπορούν να τρώνε και να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό τους.

4. Μιλήσαμε για το ασβέστιο που περιέχει το  γάλα, που είναι απαραίτητο για δυνατά οστά. Μάθαμε πως εάν πίνουμε γάλα σοκολατούχο ή με σοκολάτα σκόνη μέσα, τότε το κακάο «κρύβει» το ασβέστιο και ο οργανισμός μας είναι σαν να μην το πήρε ποτέ.  Καλύτερα λοιπόν για να κάνουμε γερά κόκαλα και να ψηλώσουμε πολύ είναι να πίνουμε άσπρο γάλα.

5. Στη συνέχεια φτιάξαμε κουλουράκια καρότου όλοι μαζί και μοσχοβόλησε η τάξη μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020