Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους

Home / Ασφαλές Διαδίκτυο για όλους - 30/09/2014 , by viki

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισήγηση, μέσω τηλεδιάσκεψης με τίτλο «Ασφαλές διαδίκτυο για όλους»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε σήμερα (30-09-2015) εισήγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα διακρατικής σύμπραξης «ERASMUS+», με τίτλο «Ασφαλές διαδίκτυο για όλους».

Στόχος ήταν η ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου. Την εισήγηση πραγματοποίησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
  • Το φαινόμενο του Cyberbullying.
  • Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής «CYBERKID», παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των γονέων και παιδιών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020